Blog

28 Nisan 2022

Bitki Bazlı Diyette Kuruyemişlerin Rolü

Bitki temelli bir diyetin popülaritesi son birkaç yılda arttı ve bitki temelli beslenmeyi düşünüyorsanız veya zaten bitki temelli olma yolundaysanız, fındıkların bir anda nasıl temel gıda haline geldiğine ve diyetiniz büyük bir kısmını kapladığına inanmakta güçlük çekeceksiniz.

Bitki bazlı beslenmenin sağlık için çeşitli yararları vardır, ancak tamamen kesilen birçok besin grubu olduğu için bitki bazlı tüketime geçiş yapmak zor olabilir. Besin eksikliklerini önlemek ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm temel besin maddelerini sağlamak için, bitki bazlı bir diyetin diğer diyet türlerinden daha fazla düşünülerek ve daha fazla bilgiyle planlanması gerekir. Bitki bazlı bir diyette kuruyemişleri dahil etmek, iyi dengelenmiş bir gıda modelinde temel unsur olabilir. Fındık, vücudunuza protein, demir, çinko, kalsiyum ve B12 vitamini almanın harika bir yoludur.

Kuruyemişler çok yönlüdür, çünkü ister pişmiş, ister çiğ, isterse dondurma ve süt için ince öğütülmüş şekilde çeşitli yemeklere eklenebilirler. Bunları basit atıştırmalıklar için veya bitki bazlı bir diyette fındıklı peynirler, tereyağlar ve tatlılar oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Sağlık için Yararları

Bitki bazlı bir diyetteki kuruyemişler, eksiklikleri önlemek için gerekli besinleri sağlar. Ayrıca birçok tarifte lezzete katkıda bulunurlar. Tartışıldığı gibi, kabuklu yemişler, diğer birçok besin grubu kesildiğinden veganların yeterince tüketmesi gereken mükemmel bir besin kaynağıdır. Özellikle fındık, veganların omega-3, bitki bazlı protein, E vitamini, selenyum ve daha fazlasını içeren sağlıklı yağları almaları için harika bir yoldur.

Yemeklerinize farklı tatlar ve dokular eklemek için aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli kuruyemişler var. Badem, kaju fıstığı, fındık, antep fıstığı ve diğer tüm kuruyemişler bireysel sağlık yararları sunar; bu nedenle, tüketebileceğiniz birçok farklı kuruyemiş söz konusu olduğunda ufkunuzu geniş tutabilirsiniz. Ayrıca onları tüketmenin birçok farklı yolu var.

Fındıklı Sütler ve Peynirler

Pek çok vegan tarifinde, fındıkların genellikle süt ürünleri için ana alternatif olduğunu göreceksiniz. Badem ve kaju sütü en yaygın olanlarıdır ve günlük süt için birçok pişirme tarifinde ikame edilebilir. Ayrıca vegan peynir de giderek daha popüler hale geldi. Vegan peynir tipik olarak kajudan yapılır çünkü inanılmaz derecede kremsi bir dokuya sahiptirler ve kolayca dönüştürülebilirler.

Fındık Ezmesi

Fındıkları bütün olarak yemenin yanı sıra, fındık ezmesi de dahil olmak üzere onları diyetinize dahil etmenin çeşitli yolları vardır. Fıstık ezmesi tipik olarak en popüler olmasına rağmen, tereyağı haline getirilebilir. Badem, kaju ve fındık ezmesi de mevcuttur ve vitaminleri, mineralleri ve lifleri nedeniyle diğer tereyağlarından biraz daha sağlıklı olduğu için popülaritesi yıllar içinde artmıştır.

Fındıkları diyetinize dahil etmenin birçok yolu vardır ve kaç tane vegan tarifinin fındık bazlı süt alternatifi gerektirdiğine çok şaşıracaksınız.