Fındıklı Biscotti
(10-12 Kişilik)
Malzemeler:
- 6 adet incir
- 1 bardak kuru üzüm
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 2 yumurta
- 1/2 bardak süt
- 1.5-2 bardak siyez unu
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
İncirler ve üzümler önden 10-15 dk kadar sıcak suda bekletilir ardından küp küp doğranır
Bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılıp bir hamur elde edilir
Un serpilmiş tezgahta 2 rulo hamur yapılır
175 derecede 20 dk ön pişirme yapılır
Fırından alınıp soğutulur
Soğudukktan sonra yarım cm kalınlığında dilimlenip tekrar tepsiye dizilir
175 derece de 15 dk daha pişirilir
Dikkat: hamur fırından ilk çıktığında yumuşak olacak soğudukça sertleşecektir.
---
Arzu Sönmez - Türkiye Araştırma ve Geliştirme Müdürü