Blog

06 Nisan 2021

Fındıklı Biscotti

Fındıklı Biscotti

(10-12 Kişilik)

Malzemeler:

  • 6 adet incir
  • 1 bardak kuru üzüm
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 2 yumurta
  • 1/2 bardak süt
  • 1.5-2 bardak siyez unu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

İncirler ve üzümler önden 10-15 dk kadar sıcak suda bekletilir ardından küp küp doğranır

Bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılıp bir hamur elde edilir

Un serpilmiş tezgahta 2 rulo hamur yapılır

175 derecede 20 dk ön pişirme yapılır

Fırından alınıp soğutulur

Soğudukktan sonra yarım cm kalınlığında dilimlenip tekrar tepsiye dizilir

175 derece de 15 dk daha pişirilir

Dikkat: hamur fırından ilk çıktığında yumuşak olacak soğudukça sertleşecektir.

---

Arzu Sönmez - Türkiye Araştırma ve Geliştirme Müdürü