Blog

31 Aralık 2020

Fındıklı Zencefilli Kurabiye Adamlar!

Gizli bir içeriği olmayan tarife tarif demem, kurabiye adamlarınızı fındık ile denediniz mi? Eğer denemediyseniz, işte tarifi ve sonuç muhteşem!

Fındıklı Zencefilli Kurabiye Adamlar

İçindekiler

  • 125 g oda sıcaklığında erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı kadar pekmez
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil

Hazırlanışı

1. Derin ve geniş bir kabın içerisinde tereyağı, esmer şeker ve pekmezi iyice karıştırın. Krema kıvamına geldikten sonra içerisine yumurtayı da ekleyerek çırpın.

2. Çırpma işleminin ardından bu kabın içerisine fındık,zencefil, karanfil, tarçın, karbonat ve unu da ekleyin. İyice harmanlayarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin.

3. Pekmezli zencefilli kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

4. Yeterince dinlendikten sonra merdane yardımı ile açarak şekil vermeye başlayın.

5. Şekil verme işlemi de tamamlandıktan sonra, tepsiye dizmeye başlayın. Bu aşamada yağlı kâğıt kullanmak fırın tepsisini temizlerken işinizi kolaylaştıracaktır.

6. Önceden ısıtılmış olan 175 derece fırında 10-15 dakika boyunca ya da kahverengileşinceye kadar pişirin.

7. Pişirme işleminin ardından soğuması için bir müddet bırakın ve soğuduktan sonra süsleme işlemine başlayın.

Afiyet olsun!

--

Gülşah Akyol