Depremzedeler Yeni Yapılan Konteyner Kente Taşınıyorlar
Global gıda şirketi ofi ve müşterileri, evsiz kalan aileler için hayati önem taşıyan konut projesini finanse ediyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hatay’ın İskenderun ilçesinde oluşturulan “İskenderun Kardeşlik Kenti” projesine, ofi ve beş müşterisi tarafından 15 konteyner ev desteği sağlandı. Evlerini kaybeden depremzede aileler için finanse edilen, mutfak, banyo ve yaşam alanı ile donatılmış 21 metrekarelik evlerde dört kişiye kadar konaklama imkanı bulunmaktadır.
“İskenderun Kardeşlik Kenti”, ofi, çalışanları ve müşterilerinden oluşan daha geniş bir yardım paketinin bir parçasını oluşturmaktadır. ofi Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘nin Sakarya, Ordu ve Giresun illerinde bulunan fındık fabrikalarında 672 çalışanı bulunmaktadır. Grup daha önce Kızılay ve yerel valilikler aracılığıyla hijyen, gıda paketleri ve giyim malzemelerinin toplanması, lojistik ve ulaşım dahil olmak üzere acil ihtiyaçlar için destek vermişti.
ofi Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fındık Satın Alma Müdürü Kadir Erhal, şunları söyledi: “Bu proje, müşterilerimiz ve yerel belediyelerle birlikte sahada sorunları çözmek için birlikte çalıştığımızda neler başarılabileceğinin gerçek bir kanıtıdır. Bu, küçük bir adım ama umarız depremden kötü şekilde etkilenen bazı ailelere bir miktar rahatlama ve güvenlik sağlar.
“ofi'nin Türkiye'deki fındık işletmesi, on yılı aşkın bir süredir fındık alımı ve işleme operasyonları yürütüyor. Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında müşterileri ve diğer ortaklarımızla birlikte, üreticilerin ve mevsimlik tarım işçilerinin eğitimine, korunmasına ve üretici kadınların güçlendirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Saha ekibimiz, hasat döneminde çalışmak üzere deprem bölgesi ve civarlarından Karadeniz bölgesine gelen mevsimlik tarım işçilerin hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışma yapmaya devam edecektir. "
Yardım çalışmalarının ötesinde, Türkiye ofi ekibi, 2030 sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olarak, dünya fındığının %60'ının yetiştirildiği Türkiye'de mevsimlik tarım işçileri için etkili, uzun vadeli iyileştirmeler yapıyor. Fındık, geleneksel atıştırmalık, çikolata ve şekerleme ürünlerinden bitki bazlı süt ve praline kadar çeşitli popüler yiyecek ve içeceklerde tüketilmektedir. Türk fındığını uluslararası pazara bağlayan bir şirket olarak ofi Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, üretici verimini artırmak ve mevsimlik tarım işçi topluluğundaki çalışma koşulları ve çocuk işçiliği risklerini azaltmak için müşterileri, üreticiler ve diğer ortaklarla birlikte çalışmaktadır.
ofi, fındık üreticilerini iyi sosyal uygulamalar konusunda eğiterek, mevsimlik kadın işçileri sağlık, beslenme ve çalışma hakları konusunda bilgilendiriyor, mevsimlik tarım işçisi çocukları için yaz okullarına yatırım yaparak işçilerin koşullarının iyileştirilmesine yardımcı oluyor. ofi Üretici Bilgi Sistemi (OFIS), kayıtlı 9.000'den fazla fındık üreticisiyle fındık tarımı hakkında bilgi toplayarak sürdürülebilir tarım için gerekli programların yapılmasına olanak sağlıyor. ofi'nin Çocuk İşçiliği İzleme ve İyileştirme Sistemi ve habersiz bahçe denetimleri, çocuk işçiliği riskinin hızlı bir şekilde tespit edilmesine ve ele alınmasına yardımcı oluyor.
2021'de ofi, fındık tedariğinde daha yaratıcı, üretken ve sürdürülebilir olma tutkusunu desteklemek için yeni bir strateji olarak "Fındık Yolu" projesini başlattı. Sürdürülebilirlik stratejisini yönlendirmek ve müşterilere tedarik zinciri boyunca performansının görünürlüğünü sağlamak için sürdürülebilirlik platformu AtSource aracılığıyla izlenen ve raporlanan bu strateji etrafında iddialı hedefler ve ölçütler belirledi.