Haberler

22 Ocak 2019

ofi Tarım İş Aracılarını Belgelendirmeye Devam Ediyor

ofi Tarım İş Aracılarını Belgelendirmeye Devam Ediyor

ofi 2019 yılında T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliğinde fındık tarımındaki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi ve kayıtlı istihdamın arttırılması için proje yürütüyor. Fındık tarımında çalışan mevsimlik tarım işinde kilit bir role sahip olan “Tarım iş aracılarının” farkındalığını artırmak, mevsimlik tarım işçilerinin kayıtlı istihdamını sağlamak ve uzun vadede çocuk işçiliğine son vermek amacıyla Pikolo Derneği ile iş birliği içerisinde tarım iş aracılarına Diyarbakır ve Mardin illerinde eğitim düzenleniyor. Proje kapsamında ofi, Diyarbakır ve Mardin İŞKUR İl Müdürlükleri ile iş birliği yaparak halk arasında dayıbaşı, elçi diye adlandırılan Tarım İş Aracılarının “Tarımda İş ve İşçi Bulma Aracısı Belgesi” almaları sağlanıyor.

2018 yılında ofi Şanlıurfa ve Mardin illerinde toplam 82 tarım iş aracısına eğitim vererek, 72 tarım iş aracısını Pikolo Derneği ve İŞKUR ile iş birliği yaparak belgelendirmişti. 2018 hasat döneminde ise belgelendirilen tarım iş aracılarının fındık üreticileriyle ve işçilerle “Mevsimlik Tarım İşi Sözleşmesi” imzalamalarına aracılık eden ofi Türkiye’de tarım sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. ofi 52 sözleşme imzalanmasını sağlayarak yaklaşık 550 farklı mevsimlik tarım işçisinin uygun koşullarda çalışmasını sağladı. Mevsimlik fındık tarımında yaşanan bu olumlu gelişmeler neticesinde bu yıl da ofi projesine devam ediyor

22 Ocak 2019 tarihinde ofi bu yılın ilk eğitimini Pikolo Derneği ve Mardin Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte Mardin İŞKUR İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Eğitime Mardin Vali Yardımcısı Osman DEMİR ve Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet AKIN da katılım sağladı. Eğitime 30 tarım iş aracısı katılım sağlayarak, 20’si eğitimin sonunda “Tarımda İş ve İşçi Bulma Aracısı Belgesi” sahibi oldu. Çalışmanın diğer ayağı ise 24 Ocak 2019 Perşembe günü Diyarbakır’da gerçekleşecek.